Voor de excellente leerling: vwoplus  

Gaat leren je gemakkelijk af en je bent niet bang voor iets nieuws en moeilijks? Dan is vwoplus jou op het lijf geschreven. Omdat jij deze kenmerken hebt, voelen wij ons verplicht onderwijs te bieden dat jou uitdaagt en de kans biedt te groeien. Als we jou de kans geven met weinig inspanning tot goede resultaten te komen, groei je immers veel minder dan wenselijk is. Daarom zeggen we hier op het Norbertus: “moeilijk moet!”
En dat doen we in vwoplus! We maken het moeilijk door verdieping en verrijking te bieden en gaan er zo van uit dat een intelligente leerling in beweging komt en (wel!) leer- en werkstrategieën ontwikkelt.  Met verdieping bedoelen we dat je bij alle vakken uitgedaagd wordt door moeilijke opdrachten die je zelfstandig of in samenwerking tot een goed eind brengt. Met verrijking bedoelen we dat we jou de kans geven meer te leren dan in een havo/vwo-brugklas of ‘gewone’ vwo tweede en derde klas. Vanaf de vierde klas volg je als plusser programma’s in het gekozen profiel en maak je de keuzes die bij jou passen.


Verrijking door Engels plus en wetenschapslessen

Leerlingen die goed kunnen leren en dat dan ook nog graag doen, zijn gebaat bij een programma dat hen in de gelegenheid stelt zich te ontwikkelen en optimaal voor te bereiden op het vervolg in de bovenbouw en het wetenschappelijk onderwijs. Wij zijn ambitieus en verwachten dat ook van onze leerlingen, dus ook van jou! Ons programma heeft naast de uitdaging nog twee belangrijke pijlers: Engels+ en wetenschapslessen.
Engels+ leidt je op voor het officiële Cambridge examen op het hoogste niveau, door hooggekwalificeerde docenten. Die leren jou Engels spreken en schrijven alsof je in Engeland bent opgegroeid. Einddoel is het ‘native speaker level’ van de Cambridge examens. Bereik je dit doel in de zesde klas, dan kun je zonder toelatingsexamen terecht op elke Engelstalige universiteit ter wereld. Dankzij een uitmuntende beheersing van de Engelse taal zul je straks uitstekend je weg kunnen vinden in de wereld en dat is een mooi gevolg van vwoplus.
De andere pijler is de wetenschapslessen. Omdat jij als intelligente leerling terecht gekomen bent in vwoplus heb je recht op een omgeving waarin jij je kunt ontwikkelen tot een ‘wetenschapper’. Een echte wetenschapper word je op de universiteit en daarna, bij ons leer je hoe jij je tot wetenschapper kunt ontwikkelen. Dit doen we door jou gedurende de drie eerste leerjaren een wekelijks programma te bieden dat de nadruk legt op onderzoekend en ontwerpend leren. We zien jou hierbij als een leerling die wil leren, begrijpen, innoveren, delen, bereiken en daarin een kritische houding aanneemt. Je begrijpt het al: zonder doorzettingsvermogen, creativiteit, motivatie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gebeurt er weinig met je. Beschik je wel over deze kenmerken, dan hoor je thuis in onze stimulerende plus-leeromgeving en zul je merken dat je in de bovenbouw en op de universiteit veel profijt hebt van wat je op het Norbertus geleerd hebt.

 

 

Londen en Canterburry

Vwoplus-leerlingen bezoeken in de tweede klas Canterbury.

In de 5e klas gaan ze naar Londen.

 

cambridge