De tweede klas. En dat zie je!

Na het enerverende brugjaar nemen de leerlingen plaats in havo 2. Ze zijn geen ‘brugwuppen’ en dat zie je aan de manier waarop ze door de school lopen.

De tweede klas leerling voelt zich wat volwassener en wil ook anders benaderd worden. Dat doen we. We bieden niet alles meer op een presenteerblaadje aan. We vragen leerlingen om wat meer zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid te tonen. Op die manier ontwikkelen leerlingen geleidelijk de houding en vaardigheden die ze straks nodig hebben in de bovenbouw.

Met een deel zijn de tweede klassers al vertrouwd, maar er komen ook nieuwe vakken om de hoek kijken: natuur-/scheikunde en Duits.

Tegelijkertijd gaat de sociaal emotionele ontwikkeling door en begint de puberteit zich steeds duidelijker aan te dienen. Daar horen andere interesses bij. Voor leerlingen is het de kunst om in kostbare vrije tijd een gezonde balans te vinden tussen het omgaan met vrienden/vriendinnen en de studie.

rinivanosta 

Dhr. Rini van Osta, afdelingscoördinator havo 2 en vwo 2: "Het is heerlijk om mee te mogen doen in het enerverende leven van deze beginnende pubers. Ze weten de weg, ik probeer ik ze op het juiste pad te houden.”