En dan is het zo ver: je hebt gekozen en mag starten in een brugklas van het Norbertuscollege. Dat is mooi maar ook spannend. Gelukkig weten we dat en we doen er dan ook alles aan de overstap van de vertrouwde basisschool naar het grote en onbekende Norbertuscollege zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Kennismaking

Als je officieel Norbertaan mag worden, wat betekent dat je bent aangenomen, krijg je een brief thuis waarin je mag aangeven bij wie je in de klas wilt. Weet je niemand? Dat is geen probleem, want dat geldt elk jaar weer voor een aantal kinderen. Weet je wel bij wie je in de klas wilt, schrijf dan de namen op. Niet te  veel want we willen iedereen de kans geven zo veel mogelijk nieuwe kinderen te leren kennen. Op woensdag 29 juni 2016 maak je kennis met jouw nieuwe klasgenoten en jouw mentor. Dat is heel fijn want dan hoef je je niet de hele zomervakantie af te vragen of je nieuwe klas leuk zal zijn. Na de zomervakantie starten we rustig om je te laten wennen. Pas op woensdag 7 september heb je de eerste echte schooldag. 

 

Mentor
Eén persoon is in de brugklas héél belangrijk voor je: jouw mentor. Dat is echt een supermens! Van je mentor leer je werkelijk alles wat je nodig hebt om je snel thuis te voelen, de weg te vinden en te weten hoe jij je huiswerk moet aanpakken. Tijdens speciale mentorlessen leer je hoe je moet leren (alsof je dat nog niet weet :-)), hoe je een goede balans kunt vinden tussen vrije tijd en leren en misschien nog wel het belangrijkst: hoe je een plekje in de klas en op school verwerft. Het Norbertus wordt jouw school, een school waar jij je thuis voelt en waar je trots op bent, en daar helpt de mentor je bij.