“Het Norbertuscollege, de school die met je meegroeit, bereidt leerlingen voor op de toekomst. Omdat de toekomst van onze leerlingen niet ophoudt na het behalen van hun diploma, vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen hun talenten, krachten en ontwikkelpunten kennen en deze kunnen inzetten in hun verdere ontwikkeling[1], zodat zij op een passende plek, of dit nu op een hogeschool, universiteit of een andere plaats is, succes zullen ervaren.
LOB heeft daarom als doel onze leerlingen loopbaancompetent te maken. Bij LOB gaat het erom dat leerlingen enerzijds hun eigen kwaliteiten, talenten, drijfveren en passies leren kennen en anderzijds de wereld van opleidingen en beroepen leren kennen. Zij leren om daarin een match te maken. Ze ontdekken op welke plek ze zich het meest thuis voelen en waar hun talenten het meest uit de verf komen. En dat steeds weer; leren en loopbaankeuzes maken doe je immers je leven lang.
Op het Norbertuscollege levert dit in de praktijk op dat de leerlingen LOB-activiteiten ondernemen om in de derde klas een passende profielkeuze en in het jaar dat zij examen doen een passende studiekeuze maken. Over de LOB-activiteiten die zij ondernemen wordt in dit document uitleg gegeven.”

davekuijpers   marijkekrijnen
Dhr. Dave Kuijpers, coördinator LOB 
Mevr. Marijke Krijnen, decaan

 

loopbaan2  
 loopbaan3  

  loopbaan1